Χειμώνας και κοινό κρυολόγημα

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι ασθενείς στο φαρμακείο διαμαρτύρονται πως παρόλο που εμβολιάζονται για τον ιο της γρίπης εντούτοις αρρωσταίνουν. Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τη διαφορά μεταξύ των ασθενειών που προκύπτουν στο μέσο άνθρωπο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αν και ο ασθενης έχει μάθει να βαφτίζει γρίπη σχεδόν τα παντα εντούτοις δεν είναι τόσο συνηθισμένη ιατρική περίπτωση σε σχέση με το κοινό κρυολόγημα.

Ένας πόνος στο λαιμό με λίγα φλεματα και μια καταρροή είναι κάτι πολύ συνηθισμένο για το μέσο άνθρωπο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Συνήθως θα κρατήσει 5-6 ημέρες κάτι που φυσικά εξαρτάται από τον τρόπο που το αντιμετωπίζει αλλά και τη δυνατότητα ξεκουρασης που εχει. Παρατηρουμε για παράδειγμα ότι παρόλο που διαπιστώνει την ασθένεια του σχετικά γρήγορα, η μη δυνατότητα ξεκούρασης εξαιτίας επαγγελματικων και λοιπών υποχρεώσεων συνήθως επιδεινωνει την κατάσταση του. Η εμφάνιση λοιπόν του κοινού κρυολογήματος μπορεί να αντιμετωπιστεί πολύ εύκολα στο φαρμακείο με συνδυασμό φαρμακευτικών και βιολογικών προϊόντων, φυσικά ομως θα πρέπει να συνεργαστεί ο ασθενης που θα χρειαστεί χρόνο για να αναρρώσει. Παστιλιες για το λαιμό, αφεψήματα και σιροπακια σε συνδυασμό με χρήση παρακεταμολης και ιμπουπροφαινης δίνουν μια εύκολη ανάρρωση. Τι γίνεται όμως αν τα συμπτώματα επιμένουν και μάλιστα σε βαθμό που κάνουν τη ζωή του ασθενούς δύσκολη ! Μια επίσκεψη στον ιατρό είναι σίγουρα επιβεβλημένη προκειμενου να διαπιστωσει κανεις τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Στο φαρμακείο συχνά συναντάμε ασθενείς που χωρίς να έχουν το χρονο (να αρρωστήσουν ) και τη δυνατότητα (για να γίνουν καλά) προσπαθούν να γίνουν γρήγορα καλά με ανορθόδοξες μεθόδους. Ειτε καταφεύγουν σε υπέρδοσολογιες κοινών φάρμακων η σε μαντζούνια μιας άλλης εποχής. Εκεί λοιπον προτεινουμε την πρόληψη έναντι της καταπολεμησης των ασθενειών του χειμώνα. Η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού με συγκεκριμενα ιατροφαρμακευτικά προϊόντα επιβαλλεται για να γλιτώσουμε από τα δεινά μιας ασθενειας που μπορεί να μας ταλαιπωρήσει για αρκετό χρόνικο διάστημα μέσα στο χειμωνα.

Η εχινακεια, η προπολη, η αλθεα είναι λίγα από τα βασικά χαρακτηριστικά πολλών χρήσιμων ιατροφαρμακευτικών προϊόντων για την πρόληψη του κοινού κρυολογήματος. Το φαρμακείο μας έχει πολλές προτάσεις για να σας βρει προετοιμασμενους ο χειμώνας που έρχεται. Και μην ξεχνάτε το εμβολιο κατά της γρίπης! Μας προστατεύει για όλο το χρόνο από μια ύπουλη ασθένεια που πολύ εύκολα μπορεί να μας στείλει στο νοσοκομείο !